Èxit de la I Jornada de Mercats Energètics organitzada per Energy Tools

Jornada_Energy_Tools (6)
Una vuitantena de clients van assisitir a una jornada sobre mercats energètics, energia fotovoltaica i canvi climàtic

Can Trona va ser l’escenari escollit per aquesta primera jornada, dedicada a aproximar-se als mercats energètics, especialment ara que s’acaba un any amb diverses novetats, però també amb altres continguts més divulgatius. Una vuitantena d’assistents gairebé tots del sector industrial i de serveis de tot el territori en van formar part, en una edició centrada especialment a informar als clients dels canvis en el sector energètic del darrer any.

Van obrir la jornada Jordi Rabat, director general d’Energy Tools, i Francesc Ballús, de l’àrea d’energia, en una intervenció introductòria. En aquest primer bloc es va fer un repàs de la situació dels mercats energètics i l’impacte en el cost energètic i la influència en la competitivitat dels nostres clients. Un breu resum de l’evolució d’aquest any que tanquem i les previsions i reptes del sector en el futur. La necessitat d’assessorament professional per afrontar una compra estratègica de l’energia en les nostres empreses i les novetats en l’àmbit legislatiu van servir per finalitzar aquest primer mòdul.

Molt escoltada va ser la intervenció d’Albert Juan, que va fer una classe magistral al voltant de la fotovoltaica. “La nostra feina és assessorar-vos, però també us volem donar informació perquè pugueu tenir la màxima autonomia a l’hora de prendre decisions”, va afirmar, explicant la voluntat d’ Energy Tools. La consultora pot assessorar-los des de l’estudi inicial, la redacció del projecte o la seva mateixa instal·lació completa i manteniment, ja sigui en un d’aquests estadis o en tots ells. A banda, Juan va explicar diversos casos pràctics, que van aconseguir l’atenció atenta del públic.

Finalment, els assistents van gaudir de la intervenció del meteoròleg Francesc Mauri, que va fer una conferència molt interessant, vinculant els canvis en el clima amb diversos episodis històrics ben coneguts, per explicar-ne la rellevància. Tot seguit, es va centrar en el present i va explicar per què és important tenir consciència del que està passant al planeta i del canvi climàtic actual, tot amenitzat amb anècdotes que van posar-se el públic a la butxaca. Per acabar, va animar els empresaris assistents a posar el seu gra de sorra, tant a nivell personal com empresarial, per pal·liar la situació i mirar de revertir-la. L’ús d’energies renovables o els petits gestos amb els treballadors que optin per un comportament sostenible van ser algunes de les recomanacions.

La jornada es va tancar amb un dinar, un àpat en què els assistents van poder compartir opinions i dubtes amb l’equip d’Energy Tools, que no es va perdre la cita.