A l’espera que es publiqui al BOE per obtenir-ne més detalls, avui s’ha anunciat l’aprovació del Real Decret-Llei en què el govern espanyol dona llum verda a 18 de les 73 mesures contemplades al “Plan Más Seguridad Energética”, valorades en 3 mil milions d’euros i que principalment busquen protegir als petits consumidors i accelerar la transformació energètica.

Entre les mesures que s’han anunciat per petits consumidors, destaquen la creació d’una nova tarifa regulada de gas (TUR) per llars que comptin amb caldera comunitària, que podran obtenir fins a un 50% d’estalvi en la factura del gas; l’ampliació del bo social, tant elèctric com tèrmic i, per últim, la simplificació de la factura, que haurà de ser més transparent i haurà de comptar amb informació estandarditzada per totes les comercialitzadores sobre el mecanisme ibèric.

Pel que respecte a l’autoconsum, s’han aprovat mesures per potenciar que les instal·lacions fotovoltaiques es puguin compartir. Així, es duplica la distància entre dos punts perquè una xarxa elèctrica sigui considerada autoconsum, passant de 500 metres a un quilòmetre. De la mateixa manera, es permetrà que hi pugi haver més d’una instal·lació d’autoconsum en una sola referència cadastral.