Després de la negativa de Macron al projecte MidCat; Espanya, Portugal i França han anunciat un inici d’acord per tirar endavant el BarMar, una estructura subaquàtica que ha d’unir Barcelona i Marsella.

La nova solució, que tindrà una llargada de 360 quilòmetres i es preveu que tardi entre quatre i cinc anys en estar construïda, serà més ecològica que l’anterior alternativa donat que, tot i que en un període de transició s’utilitzarà per subministrar gas, està pensada principalment pel transport d’hidrogen verd entre d’altres energies renovables.

A nivell europeu, caldrà esperar a tenir més detalls tècnics del projecte per saber si la Comissió Europea estarà disposada a invertir-hi part dels fons comunitaris, ja que segons les directrius a hores d’ara ja no és possible destinar fons a projectes energètics que es basin en energies fòssils com el gas, però sí que es podrien utilitzar per projectes destinats a transport d’hidrogen verd.

Es preveu que Sánchez, Macron i Costa es tornin a reunir a principis de desembre a la cimera de l’Euromed, que es durà a terme a Alacant, per seguir avançant en la definició tècnica de la proposta.