La Conferència de les Parts de les Nacions Unides Pel Clima (COP), que es durà terme del 8 al 18 de novembre a la ciutat egipci Sharm el-Sheikh i reunirà a més de 200 països, es proposa arribar a acords multilaterals que permetin millorar la lluita contra la crisis climàtica.

A banda de basar-se en el s resultat obtinguts de la COP26 de Glasgow, es preveu que en aquesta edició els països més pobres i exposats a la crisiclimàtica, principalment el bloc africà, facin força per arribar a acords basats en justícia climàtica. Es buscaran aliances perquè els països rics, principals contaminants, aportin fons econòmics per ajudar als estats del sud a transformar les seves economies i a adaptar-se a les noves condicions climàtiques que es presenten (sequies, inundacions, monzons…).

En conclusió, la finalitat és que es renovi la solidaritat entre països per aconseguir complir amb l’Acord de París de 2015, en el qual, entre els objectius marcats, s’establia reduir substancialment les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle per aconseguir que l’augment global de la temperatura aquest segle fos d’entre 1,5 i 2 graus centígrads.